دسر ماست و خرما
::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::
دسر ماست و خرما
www.rozex.rozblog.com
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم

صفحه اصلی سالاد/ دسر / پيش غذادسر ماست و خرما

تعداد بازدید : 294
نویسنده پیام
naji آفلاین



ارسال‌ها : 52
عضويت : 1 /2 /1394
تشکر ها: 3
دسر ماست و خرما

دسر ماست و خرما (فارس) - آکاایران ترکیب ماست و خرما از دیرباز در شهرهای جنوبی ایران مرسوم بوده و این غذای ساده به صورت یک دسر ساده و سبک همیشه در سفره جنوبی ‏ها جایگاه ویژه ی خود را داشته است. یکی از شاعران، به نام \" شیخ اطعمه \" نیز شعری در این مورد سروده است: خرما و ماست دست در آغوش کرده‏ اند و ز خار فارغ‏ اند که در پای کنگر است در نوع سنتی این دسر، یک بشقاب خرمای هسته گرفته را در کنار یک کاسه ی ماست و سرشیر قرار می ‏دادند و روی ماست را با پودر‏ پسته تزئین می‏ نمودند.ما نیز به نوعی از ایندسر الگو برداری کرده و این دسر را به صورت مدرن تبدیل نموده ‏ایم تا علاوه بر این که سفره زیبا‏تر شود به‏ دلیل داشتن پودر ژلاتین و خواص آن برای استخوان‏ ها کودکان مان را نیز تشویق کنیم تا از این دسر ایرانی و مقوی استفاده نمایند
مواد اولیه :
پودر ژلاتیندو قاشق سوپخوری(۲۰ گرم)
آبنصف پیمانه(۸۰ میلی لیتر)
ماستیک و نیم پیمانه(۳۰۰ گرم)
خرما بدون پوست و هسته۱۲ عدد(۲۰۰ گرم)
خامه شیرین شدهیک پیمانه(۲۰۰ گرم)
عرق بیدمشکیک قاشق چایخوری(هفت میلی لیتر)
طرز تهیه:
پودر ژلاتین را با آب حل کرده و روی بخار آب قرار می دهیم تا رقیق شود. ماست و خرما را در مخلوط کن ریخته و به مدت یک دقیقه هم می زنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار داده تا یکدست شود و بعد از آن از روی حرارت برمی داریم. خامه را با همزن برقی زده تا فرم بگیرد و به همراه عرق بیدمشک به مخلوط ماستاضافه می کنیم. ژلاتین رقیق شده را به مواد بالا اضافه و مخلوط می کنیم. مایه را داخل قالب ریخته و به مدت شش تا هفت ساعت در یخچال قرار می دهیم تا دسر آماده شود، سپس در ظرف دلخواه سرو می نمائیم.


شنبه 05 اردیبهشت 1394 - 20:14
ارسال پیام نقل قول تشکر

تمامي حقوق محفوظ است . طراح قالبــــ : روزیکســــ